Pages

Yaz panayırı bu, yazmazsam olmaz

laughter yoga
Bazı mevsimler insanın gerçekten enerjisini durduramadığını hissettiği olur. Benim tam o zamanlarım şimdiler. Güller dallarda, uğur böcekleri uçuyor, iğdeler çiçeklendi mis gibi kokuyor ve kokuları hanımellerine karışıyor ya hani işte o zamanlar tutmayın beni. Üstüne bir de dutlar oldumuydu dallarda değmeyin keyfime.

Aynı mevsimler gibi insanlar var bir de ruhumuzu coşturan. Hani aynı mekanı aynı düşünceyi aynı zamanı aynı şarkıyı aynı filmi falan paylaştığınıza sevindiğiniz birileri olmuştur mutlaka. Onlarlaydık biz kocamla bu hafta sonu. Tatlı bir pazar geçirdik Küçükçekmece gölüne nazır efsane bir bahçe olduğunu tatlı mı tatlı 112 abinin hikayesini dinlerken öğrendiğimiz Bahçemistte. Aynı fikri, aynı yürek çarpıntısını, aynı hayalleri paylaştığımız dostlarla aynı mekanda aynı yazı kutlamanın tadını çıkarttık.



Zumbara Yaz Panayırı bahsettiğim ve ekip gerçekten öyle sıcak ev sahipliği yaptı ki eminim dile getirmesek de hepimiz "bahçemiz" için ne yapabiliriz noktasındaydık.

Alan uzak bize ama üşenmedik yaklaşık 65-70 km gittik biz. Çoğu kişide aynı öyle, özlemiş, üşenmemiş kalkmış gelmiş 40-50 kişi vardık. Düşünün siz gönülden akan enerjiyi. Önce ufak ufak kucaklaşmalarla özleyenler hasret giderirken, tanışmayanlar tanışıyor derken, armağan çemberinde bulduk kendimizi. "Biz bugün topluluğa ne verebiliriz" bunu dile getirdik gönülden. Ceviz ağacının gölgesinde yatmak içinden geçen de oldu, tarot falı bakmak geçen de, kimisi kitaplığa kitap getirmişti kimisi takas pazarına çocuklarının küçülen eşyalarını.

O sırada canla başla çocuklar için gölgelikler yapıldı ve heykel etkinliğine başladılar, çok da güzel hayat dolu bir öğretmenleri vardı. Bir yanda go oyunu atölyesi devam ederken bir yanda biz salsa dersi alırken bulduk kendimizi. Çok eğlendik, salsa adımları öğrendik Sevgili Zaferden ve keyifli bir paylaşım yaşadık.



Ardından Sevgili Füsun Soft Pulsation nedir onu paylaştı bizlerle ve danslarla bedensel blokların açılmasına katkı sağladı.

Sonrasında Kahkaha Yogası Atölyemiz başladı. Nefes egzersizleri yaptık ve içimizdeki çocukla randevulaştık az sonra oynayacağımız çocuksu oyunlarda bizi yalnız bırakmasın diye. Nefes egzersizleri sonrası kahkaha egzersizleri ve oyunlarımız neşeyle devam etti. Sonunda da yorgunluğumuzu atmak ve dinlenmek için kısa bir meditasyon yaptık ve kucaklaşarak atölyemizi tamamladık. Buraya tıklarsanız videomuzu izleyebilirsiniz :)

Hava kararırken ateş başında şarkılar söylemeye başladık ve doğaçlama müzik yaptık. Aa bu arada ateş böcekleri gördük kocamla :) Poposunda ampul olan bir varlığa hayran olmamak elde mi uzuuunn uzun izledik elbet ve o soru belirdi zihnimizde "Sen Hiç Ateş Böceği Gördün mü?" E sorunca da Gülseren'i anmadan olmaz "Dutsa duttur dut değilse dut diye dutturmayalım" diyerek güldük ve dün akşamda akşam yemeğinde bir kez daha izledik o ölümsüz eseri, tavsiyemdir şiddetle tam zamanları izlediyseniz de tekrar izleyiniz.

Zumbara fikri ve emek veren ekibin tamamı bizim için önemli çünkü paranın gücüne inanmıyoruz. Eğer sizler de para egemen sistemden ve paranın güç verdiği ama ederi parayla dahi üç kuruş olmayacak düşüncelerden bunaldıysanız Zumbarayla muhakkak tanışmalısınız. Zaman kumbarası, armağan ekonomisi ve paylaşımın gücünün bizleri birleştirdiği bir diğer etkinliğe kadar, kahkahayla kalın dostlarım.

Sevginin gücü adına
Kahkaha Terapisti Yasemin Aksoy


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder